Udstyr

Hos os bruger vi følgende udstyr som supplement til træning og behandling

Ultralydsscanning

Få sat billede på din skade

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning

Få sat billede på din skade

Med ultralydsscanning kan der meget præcist identificeres skader i blandt andet skulder, knæ, hofte eller ankelled. Vi kan undersøge sener, ledbånd og slimsække for betændelsestilstande. Derudover kan ultralydsscanning bruges til at vurdere effekten af behandlingsforløbet, da scanningen er et objektivt måleredskab der meget præcist kan afgøre helingsprogressionen i muskel- seneskader eller om en hævelse reduceres som ventet.

Ultralydsscanningen er ofte med til at forkorte behandlingsforløbet betydeligt, fordi man kan følge vævshelingen helt tæt, vide hvilken struktur i vævet skaden sidder i og således tilpasse behandlingen med væsentlig større præcision.

Ultralydsscanning er nyt indenfor fysioterapi, men Kathja har siden 2014 arbejdet med scanning i sin dagligdag. Alle fysioterapeuter i vores idrætsklinik kan ultralydsscanne.

Sammen med den fysioterapeutiske undersøgelse er ultralydsscanning effektivt til enten at bekræfte eller udelukke en tilstand, skade eller diagnose i led, sener eller muskulatur. Dette gør behandlingen mere fokuseret og specifik, så den mest optimale behandling straks kan iværksættes.

Ultralydsscanning

Laserbehandling

Hvordan foregår behandlingen

Laserbehandling

Hvordan foregår behandlingen

Behandlingen består typisk af fire til fem behandlinger over to uger. Laserbehandlingen kan stå alene, men kombineret med den rette strategi, står det stærkest.
Hver behandling varer kun cirka fem til ti minutter, så det er overskueligt at få opfølgende behandlinger. I mange tilfælde kan du mærke lindring af smerter og betændelse allerede efter den allerførste laserbehandling.

Shockwave

shockwave behandling

Shockwave

Vi tilbyder både Fokuseret Shockwave og trykbølge behandling.

En behandling tager mellem 5-15 min og et normalt behandlingsforløb består af 2-5 behandlinger med 7-14 dages interval mellem hver behandling.

MEN HUSK: shockwave vil aldrig stå alene – du vil altid blive vejledt i supplerende træning og øvelser.

Der kræves ingen lægehenvisning.

shockwave behandling
knæhold

Okklusionstræning / Blood Flow Restriction Exercise (BFRE)

knæhold

Okklusionstræning / Blood Flow Restriction Exercise (BFRE)

Under okklusionstræningen påføres en manchet, der pumpes op med luft, om et arm eller et ben – evt. begge arme eller begge ben. Manchetten, der pumpes op med luft, vil delvist afklemme armen eller benet og musklerne vil derfor hurtigere udtrættes trods træning med langt lavere belastning end ved almindelig træning/tradition tung styrketræning.

Okklusionstræning er fortsat et nyt redskab for mange fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige faggrupper, men der ligger masser af forskning og evidens bag denne form for træning. Effekten er veldokumenteret og er nem at kombinere med traditionel styrketræning eller anden form for genoptræning.

Okklusionstræning er hverken skadelig eller farlig, så længe det anvendes med forståelse og omtanke for den enkelte patient.

Forskningen peger bl.a. på at okklusionstræning kan være effektiv i forebyggelse og behandling af patienter med:

• Korsbåndsskader
• Ligament- og seneskader
• Meniskskader
• Artrose (slidgigt)
• Patellofemorale smerter (smerter i knæet)
• Risiko for atrofi (muskeltab) som konsekvens af immobilisering.
• Andre skader/lidelser, der forhindrer brug af tung styrketræning.

Derudover er okklusionstræning også anvendt i kombination med traditionel tung styrketræning på elitesportsudøvere for øget styrkefremgang og muskelvækst.

Sådan kommer du igang

Occlude.dk har udviklet en praktisk nem-guide når du skal igang med okklusionstræning, som du kan modtage ved at tilmelde dig deres nyhedsbrev – læs mere på occlude.dk.

Sådan virker det
Den præcise mekanisme i okklusiontræning er at man delvist afklemmer det arterielle indløb, og totalt afklemmer det venøse tilbageløb fra en ekstremitet ved hjælp af en manchet.

Det kan være svært at beskrive eller forklare og forstå, hvad det er der fysiologisk sker under og efter okklusionstræning.  En af de faktorer der trods alt er nogenlunde forståelig, er følgende meget forenklede “regnestykke”:

 • Nedsat blodtilførsel => nedsat iltforsyning => iltfattigt miljø =>
 • produktion af laktat (mælkesyre) => metabolisk stress =>
 • muskeltilvækst => bedre funktion.

Forskning har vist at træning med lav ydre belastning (< 30 % af 1 maksimal gentagelse) under okklusion, er ligeså effektiv til at øge muskelmassen som traditionel tung styrketræning (> 60 % af 1 maksimal gentagelse).

Det er muligt at leje okklusionsudstyr med hjem efter grundig instruktion og vejledning i brug af udstyret. Læs mere under vores priser

Elstimulation – NMES/Compex

Elstimulation – NMES/Compex

NMES (NeuroMuscular Electrical Stimulation) benyttes med succes både inden for medicinsk genoptræning og som et supplement til træning af idrætsudøvere på alle niveauer.
Målet med elektrisk muskelstimulering er at fremkalde muskelkontraktioner (sammentrækninger) eller vibrationer i musklerne. Normal muskelaktivitet er kontrolleret af det centrale og perifere nervesystem, der overfører elektriske signaler til musklerne. NMES arbejder på samme måde, men benytter en ekstern kilde (stimulatoren) med elektroder, der anbringes på huden, til at overføre elektriske impulser til kroppen. Impulserne stimulerer nerverne til at sende signaler til en eller flere specielt udvalgt(e) muskle(r), der reagerer ved at trække sig sammen, præcis på samme måde som under normal muskelaktivitet. * Der er mulighed for at leje et NMES-apparat med hjem – spørg efter prisen hos din fysioterapeut, da vi har forskellige apparater til udlejning.

* Ved brug af NMES kan der forventes at opleve træningsømhed også kaldes DOMS. Dette er en helt naturlig smerte og ømhed, som skal hjælpe dig til at blive stærkere og bringe dig tilbage i den form du ønsker dig.

Leje af udstyr

Leje af udstyr

Vi giver dig mulighed for at leje/låne et udvalg af fx bandager, apparater og puder fra vores store varelager. Dette gør vi for at give dig mulighed for, at afprøve produktet inden du beslutter dig for at investere i udstyr, der kan hjælpe dig endnu bedre på vej fx i din genoptræning.

Der er forskellige aftaler for udlån. Nogle produkter er fortrinsvis til udlejning i korte perioder, mens andre kan lejes over længere perioder. Spørg din fysioterapeut til råds. Nedenstående er blot en vejledning og vi tager os forbehold for afvigelser.

Hvis du efter eller i forbindelse med en lejeperiode ønsker at købe udstyr/apparat/bandage eller andet kan den allerede betalte leje (eller som minimum en del af lejen) refunderes.
​Spørg sekretæren eller din fysioterapeut.

Nemt og bekvemt for dig. God service fra vores og vores leverandøres side! Fordi vi ved hvad kvalitet og den rette hjælp kan betyde for dig og dit behandlingsforløb.

Har du været uheldig og har du behov for en ankelbandage, en rygstøtte eller noget helt tredje i en kortere periode, tilbyder vi at udleje nogle af vores populære hjælpemidler.

Spørg din fysioterapeut til råds ift. foredelene ved leje eller køb.

Læs mere under vores priser

Har du behov for at intensivere eller speede din genoptræning eller “hverdags-træning” op? Så er brugen af et Compex (elstimulation) apparat det helt rigtige valg.

Vi tilbyder at leje vores Compex apparater ud, da disse kan gøre stor gavn hvad enten du lige er opereret, er i konservativ genoptræning, har ondt i dine led og/eller muskler og ønsker smertelindring eller ønsker hjælp til at genaktivere de rigtige muskler/muskelfibre fordi du fx lider af en neurologisk sygdom, der forringer “kontakten” ud til musklerne.

Vi hjælper dig altid med at blive sat ordentlig ind i selve brugen af apparatet og det er forskelligt fra forløb til forløb hvor lang en periode, det anbefales at træne med Compex/elstimulation.

Skulle du undervejs blive så glad for apparatet, trækker vi lejeprisen fra i et køb, sålænge det hele foregår i et sammenhængende forløb. Dette betyder, at du aldrig skal føle en lejeperiode som spildt. Vi udlejer både vores trødløse og trådførte modeller.

For priser kan du klikke her. Er du ikke i et behandlingsforløb betales yderligere et depositum for udlejen.

Er du ofte på farten eller ønsker du at kunne træne hjemme på 15 minutter med samme effekt som et tungt styrketræningspas? Eller mangler du variation ift. at optimere din træning uden at overbelaste dine led?

Så er okklusionstræning med udstyr fra danske Occlude det helt rigtige valg!

Det nemt og effektivt.

Selv meget svage og immobile brugere af okklusionstræning kan undgå at tabe muskelmasse – det gælder fx sengeliggende ældre borgere eller post-operative top atleter, der har gennemgået operation.

Skulle du undervejs blive så glad for udstyret, trækker vi lejeprisen fra i et køb, sålænge det hele foregår i et sammenhængende forløb. Dette betyder, at du aldrig skal føle en lejeperiode som spildt. Du kan læse mere om priser her.

Okklusionsudstyrret findes i machetter str: S, M (arme), L og XL (ben). Hertil skal bruges en pumpe, der passer alle manchetterne.

I samarbejde med Fysio-Shop har du hos os mulighed for at leje SecuTec Genu (hard frame skinnen fra Bauerfeind) til fx din næste skiferie eller lign. Skinnen er anbefalet til brug ved skader i knæet som: korsbåndsskader, ledbåndsskader, meniskskader eller efter knæoperation.
Skinnen indstilles tredimensionelt, hvilket betyder, at knæet ikke påvirkes ved vridbelastninger. Tilpasningen skal ske af professionel fagperson inden brug. Inden du kommer til tilpasning af knæskinnen skal vi bruge følgende info fra dig:

 1. Omfangsmål (se vejledning her)
 2. Om det er højre eller venstre knæ
 3. Hvilken dato lejen skal starte

Skinnen kan som udgangspunkt lejes i 10 eller 17 dage og kan også købes efter lejeperioden med en god rabat.

Priser vedr. lejen finder du på Fysio-Shop.dk hjemmeside (tryk her).

Bauerfeind Certificerings Program

Bauerfeind Certificerings Program

Som certificeret Bauerfeind-forhandler har vi mulighed for at tilbyde dig et bredt udvalg af ortopædiske produkter af høj kvalitet. Bauerfeind er kendt for deres ortopædiske produkter, herunder støttestrømper, bandager, knæstøtter, ankelstøtter, rygstøtter og meget mere. Fordi vi er certificeret forhandler, kan vi:

 1. rådgive dig om de bedste produkter til dit specifikke behov og skræddersy løsninger til dine individuelle behov.
 2. Foretage præcis måling og pasform af produkterne for at sikre optimal komfort og effektivitet.
 3. Tilbyde ekspertvejledning og efter-salgssupport til dig for at sikre, at du får mest muligt ud af dine produkter.
 4. Være løbende opdateret på de nyeste produktudviklinger og teknologier fra Bauerfeind i Tyskland for at kunne tilbyde de mest innovative løsninger til dine behov.
 5. Sikre god service og kvalitetsprodukter.

Certificering som Bauerfeind-forhandler giver os mulighed for at være en pålidelig leverandør til ortopædiske løsninger i dit lokalområde og tilbyde hjælp til mennesker med forskellige behov, lige fra atleter med sportsrelaterede skader til børn, unger og ældre med led- og bevægelsesproblemer.