Genoptræning

Genoptræning

Inkl. genoptræning ift. Skanderborg Kommunes frit valgs ordning

Genoptræning

Hos os får du de bedste vilkår for at få trænet dine gener væk eller komme dig efter en skade. Vi deler faciliteter med Fit & Sund, og vi gør meget ud af, at alle skal føle sig velkommen og føle sig godt tilpas.

Har du været på sygehus og fået tildelt en genoptræningsplan, har vi aftale med Skanderborg Kommune om, at genoptræningen kan foregå hos os. Du skal blot give kommunen besked om, at du ønsker at genoptræne hos os, så sender de din genoptræningsplan videre til os.

Skal du genoptræne ovenpå en idrætsskade, er idrætsklinikken specialister i dette.

Husk at genoptræning kan foregå på mange måder. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder og forskellige kombinationer med afsæt i dine ønsker:

  • Hjemmetræning
  • Selvtræning i Fit&Sund
  • Holdtræning med fællesøvelser
  • Holdtræning efter individuelt tilpasset program
  • Træning i varmtvandsbassin på Sølund

Det vigtigste er dog, at vi får lagt en plan sammen, så du kan arbejde sikkert mod dine mål.

GLA:D – knæ & hofte (artroseskole)

Vi afholder 4 forløb hen over året. Du kan tilmelde dig herunder eller hoppe på undervejs i et forløb – alt afhængig af hvad der passer dig bedst.

Se evt nedenstående indslag fra TV-avisen d. 19. august 2013 omkring effekten og indhold af GLA:D træningen. For den har ikke ændret sig – altså effekten!

BOOK DIN PLADS PÅ NÆSTE FORLØB OG LÆS MERE HER

Eller book en tid til den første konsultation hos en af vores GLA:D certificerede terapeuter ved at trykke på knappen herunder.

Det er muligt at træne både med og uden henvisning.

Et forløb består af følgende:

  • Undersøgelse, skriftlig/mundtlig information, testning samt registrering i GLA:D-registret (1. konsultation)
  • Individuel træningsintroduktion (2. konsultation) – for nogle kan det give god mening med en 3. konsultation inden holdstart. Denne plan lægges i fællesskab.
  • Patientuddannelse: To undervisningssessioner á ca. 60 minutter som indeholder: Læren om artrose, risikofaktorer, symptomer, behandling, træning/fysisk aktivitet, hjælp til selvhjælp/håndtering. Disse sessioner kan ligge i starten eller undervejs i dit forløb afhængig af opstart.
  • 6-8 ugers træning 2 gange om ugen á 60 min varrighed. Holdtræning anbefales, da det er dobbelt så effektivt som hjemmetræning. Deltagerne instrueres i individuelt tilpassede træningsprogrammer, som eventuelt suppleres af hjemmeøvelser.
  • Opfølgning efter 3 måneder. Alle retestes og udfylder spørgeskema.
  • Opfølgning efter 12 måneder. Alle får tilsendt spørgeskema elektronisk eller pr. brev.
  • Mulighed for vedligeholdende GLA:D-træning/artrose boost efter endt forløb.

TILMELDING

Tilmelding kan foregå online herover eller ved at kontakte klinikken på telefon 86523155. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Tina på mail (tl@skanderborg-fys.dk).

Book din tid til første konsultation her. 

PRIS
Prisen for GLA:D varierer afhængig af det individuelle behov og om der vælges selvtræningsforløb eller holdtræningsforløb.
Vær derfor opmærksom på, at vi både har enkelt- (betaling pr. gang) og pakkeløsning. Ring til klinikken hvis du ønsker yderligere information.

TILSKUD FRA DANMARK
Træningen kræver ikke henvisning og vi har tilpassede priser sv.t. overenskomstpriserne for holdtræning, og med mulighed for tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, hvis du er medlem.

okklusion træning genoptræning

Okklusionstræning

okklusion træning genoptræning

Okklusionstræning er en mulighed for at opnå muskeltilvækst og bedre muskelstyrke – og dermed bedre funktion i en kontekst hvor der er minimal belastning på sener og led! Er du eksempelvis ramt af en skade eller har været immobiliseret over en kortere eller længere periode, der har betydet tab i muskelstyrke og funktion, vil du hurtigere kunne komme igang med træning der booster muskelstyrke og hypertrofi (muskelfylde) træning og dermed også genvinde funktion og muskelstyrke hurtigere og tidligere end ellers.

Hovedparten af vores fysioterapeuter bruger okklusionstræning i hverdagen og vi har brugt det fra 2019.

Du kan læse mere om okklusionstræning under Idrætsklinikkens fane om okklusionstræning.