Genoptræning

Genoptræning

Inkl. genoptræning ift. Skanderborg Kommunes frit valgs ordning

Genoptræning

Hos os får du de bedste vilkår for at få trænet dine gener væk eller komme dig efter en skade. Vi deler faciliteter med Fit & Sund, og vi gør meget ud af, at alle skal føle sig velkommen og føle sig godt tilpas.

Har du været på sygehus og fået tildelt en genoptræningsplan, har vi aftale med Skanderborg Kommune om, at genoptræningen kan foregå hos os. Du skal blot give kommunen besked om, at du ønsker at genoptræne hos os, så sender de din genoptræningsplan videre til os.

Skal du genoptræne ovenpå en idrætsskade, er idrætsklinikken specialister i dette.

Husk at genoptræning kan foregå på mange måder. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder og forskellige kombinationer med afsæt i dine ønsker:

 • Hjemmetræning
 • Selvtræning i Fit&Sund
 • Holdtræning med fællesøvelser
 • Holdtræning efter individuelt tilpasset program
 • Træning i varmtvandsbassin på Sølund

Det vigtigste er dog, at vi får lagt en plan sammen, så du kan arbejde sikkert mod dine mål.

FysioRehab

FysioRehab er et 6 ugers træningsforløb, hvor du i samarbejde med en fysioterapeut tilrettelægger din selvtræning og via planlagt forløb, kan komme i mål med din træning – hvad enten det drejer sig om:

 • Genoptræning efter skade
 • Bedring af funktion evt. i forhold til dit erhverv og dine arbejdskrav
 • Træning for at undgå forværring af eksempelvis en kronisk sygdomme

Du er også velkommen til at skrive til Tina (fysioterapeut) på følgende mail:
tl@skanderborg-fys.dk (gerne med emnet “FysioRehab”)

​Det er billigere end du tror – Tjek vores priser

GLA:D – knæ & hofte (artroseskole)

Nyt hold starter d. 22. august: tilmeld dig her eller nedenfor på knappen.

Skanderborg Fysioterapi tilbyder 6-8 ugers specialiseret træning samt teoriforløb til personer med artrose (slidgigt) i hofte eller knæ.

Artrose er det lægelatinske ord for slidgigt, og er en lidelse, som er meget almindelig. Artrose rammer hele leddet, men frem for alt ledbrusken, som bliver tynd og skrøbelig. Artrose er tidligere ofte blevet beskrevet som slitage. Dette er misvisende, idet brusken har behov for belastning for at nydannes, og da en ubalance mellem opbygning og nedbrydning ikke behøver at skyldes nedslidning af ledet. Artrose kan derfor bedre betegnes ledsvigt, og korrekt træning har vist sig at have flere effekter.

GLA:D knæ/hofte er ved at være et tilbud vi længe har tilbudt på klinikken og med god succes. Der opstår noget “magisk” over at være på en hold, hvor alle har samme udfordringer og ønsker for træningen – nemlig bedre funktionsniveau. Derudover giver det noget godt at kunne spejle sig i andre, og kunne både give og modtage fif og tips til hverdagen fra ligesindende, som udover vejledning fra fysioterapeuten, kan bidrage til øget velvære.

Se evt nedenstående indslag fra TV-avisen d. 19. august 2013 omkring effekten og indhold af GLA:D træningen. For den har ikke ændret sig – altså effekten!

Et forløb består af følgende:

 • Undersøgelse, skriftlig/mundtlig information, testning samt registrering i GLA:D-registret (1. konsultation)
 • Individuel træningsintroduktion (2. konsultation) – for nogle kan det give god mening med en 3. konsultation inden holdstart. Denne plan lægges i fællesskab.
 • Patientuddannelse: To undervisningssessioner á ca. 60 minutter som indeholder: Læren om artrose, risikofaktorer, symptomer, behandling, træning/fysisk aktivitet, hjælp til selvhjælp/håndtering. Disse sessioner kan ligge i starten eller undervejs i dit forløb afhængig af opstart.
 • 6-8 ugers træning 2 gange om ugen á 60 min varrighed. Holdtræning anbefales, da det er dobbelt så effektivt som hjemmetræning. Deltagerne instrueres i individuelt tilpassede træningsprogrammer, som eventuelt suppleres af hjemmeøvelser.
 • Opfølgning efter 3 måneder. Alle retestes og udfylder spørgeskema.
 • Opfølgning efter 12 måneder. Alle får tilsendt spørgeskema elektronisk eller pr. brev.
 • Mulighed for vedligeholdende GLA:D-træning/artrose boost efter endt forløb.

TILMELDING

Tilmelding skal foregå ved at kontakte klinikken på telefon 86523155 eller vi mail til Tina (tl@skanderborg-fys.dk).

PRIS
Se eller download vores GLA:D brochurer.
Vær opmærksom på at vi både har enkeltløsning og pakkeløsning. Ring til klinikken hvis du ønsker yderligere information.

TILSKUD FRA DANMARK
Træningen foregår uden henvisning, men med fortsat tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, hvis du er medlem.

okklusion træning genoptræning

Okklusionstræning

okklusion træning genoptræning

Okklusionstræning er en mulighed for at opnå muskeltilvækst og bedre muskelstyrke – og dermed bedre funktion i en kontekst hvor der er minimal belastning på sener og led! Er du eksempelvis ramt af en skade eller har været immobiliseret over en kortere eller længere periode, der har betydet tab i muskelstyrke og funktion, vil du hurtigere kunne komme igang med træning der booster muskelstyrke og hypertrofi (muskelfylde) træning og dermed også genvinde funktion og muskelstyrke hurtigere og tidligere end ellers.

Hovedparten af vores fysioterapeuter bruger okklusionstræning i hverdagen og vi har brugt det fra 2019.

Du kan læse mere om okklusionstræning under Idrætsklinikkens fane om okklusionstræning.