Hip Booster – et forskningsprojekt omkring hoftesmerter

Døjer du med hoftesmerter grundet artrose (slidgigt), kan du nu deltage i et forskningsprojekt. Her modtager du gratis holdtræning og supervision i 12 uger af autoriseret fysioterapeut.

Projektet, der er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og en række privatpraktiserende fysioterapiklinikker samt sygehuse på landsplan, skal undersøge effekten af forskelllige træningsinterventioner til personer der døjer med smerte grundet hofteledsatrose.

Holdene opstartes løbende så snart der er 5 deltagere klar. En computer vil randomisere gruppen til en af to træningsinterventioner. Vores første hold startede i januar 2021 og var også første hold på landsplan.  Projektet er fortløbende.

For at du kan starte holdtræningen, skal du have haft en opstartskonsultation hos en af vores “hip booster” terapeuter, hvor du har en mindre egenbetaling. Resten af forløbet der strækker sig over 1 år er gratis.

De første fire hold der har været gennem forløbet i løbet af foråret 2021 har allesammen udvist større ihærdighed og motivation for fortsat træning, end vi tidligere har oplevet med denne gruppe patienter. Alle har rykket sig på sværere eller tungere træning. Flere fortæller om ting de nu kan, som de ellers ikke har haft succes med de senere år. Nogle fortæller om bukser de fylder ud af muskler, der har været forsvundet. Andre fortæller om bakkerne de nu kan gå op eller ned af uden smerter.

Hvad er dit mål? Vi står klar til at hjælpe dig.

Træningen de første 12 uger foregår i lokaler hos Skanderborg Fysioterapi og Fit & Sund Skanderborg. Opstartstest knyttet til projektet, samt midtvejstest og sluttest foregår i Aarhus. Du skal selv kunne transportere dig til både træning og tests.

Kontakt os på telefon eller send en mail til Tina på tl@skanderborg-fys.dk for yderligere information.

Du kan læse yderligere om projektet ved at klikke her.