Holdtræning og camps

Her kan du læse om vores holdtræning i fysioterapien og nederst kan du læse om og tilmelde dig et campforløb

Skanderborg Fysioterapi tilbyder 6-8 ugers specialiseret træning samt teoriforløb til personer med artrose (slidgigt) i hofte eller knæ.

Artrose er det lægelatinske ord for slidgigt, og er en lidelse, som er meget almindelig. Artrose rammer hele leddet, men frem for alt ledbrusken, som bliver tynd og skrøbelig. Artrose er tidligere ofte blevet beskrevet som slitage. Dette er misvisende, idet brusken har behov for belastning for at nydannes, og da en ubalance mellem opbygning og nedbrydning ikke behøver at skyldes nedslidning af ledet. Artrose kan derfor bedre betegnes ledsvigt, og korrekt træning har vist sig at have flere effekter.

Læs mere om GLA:D her

Har du Parkinson, og vil du gerne træne sammen med andre med samme sygdom, tilbyder vi træning 1 gang ugentligt under den vederlagsfri ordning (Læs mere om ordningen her)
Træningen består af konditionstræning, styrkeøvelser samt lettere koordinationstræning og er en blanding af fælles øvelser og individuel træning.

Har du smerter eller andre problemer med din hofte, dit knæ eller din fod/ankel? Smerter i benet og/eller foden kan være en stor hindring for at klare sig i hverdagens mange gøremål, hvad enten du er ung eller gammel. Træning kan næsten altid hjælpe dig, enten til et smertefrit knæ eller til forbedring af funktion og dermed også livskvalitet.

Vi ønsker at tilbyde træning med høj kvalitet og mulighed for variation og ikke mindst inspiration til træning på egen hånd. Derfor er træningen også tilpasset individuelt til dig og dit problem.  Vi har fokus på korrekt ledstilling og kvalitet i alle øvelserne. Som oftest vil der være fællesøvelser i nuancerede sværhedsgrader i ca. 30 min. og derfor også mulighed for mere individualiserede øvelser og tid til spørgsmål.

Træningen henvender sig til dig der ønsker at træne din hofte, dit knæ og/eller din fod (og en del af resten af kroppen) ved at træne på hold.

Et optimalt forløb for din træning er en konsultation inden du hopper med på holdet. Dette gør, at du får dit problem undersøgt, inden der lægges plan for træningen. Der kan opstilles konkrete mål og delmål. Holdet vil altid være under supervision af en fysioterapeut, som sikrer at du udfører dine øvelser korrekt. Fysioterapeuten vil løbende tilpasse dine øvelser, så de forsat passer til netop dit knæ.

Varigheden af et helt træningsforløb, vil variere meget alt efter ønsker og behov. Der er løbende optag på holdet.

okklusion træning genoptræning

På sclerose holdet træner vi 2 gange om ugen. Træningen sigter mod at forbedre din muskelstyrke, kondition og balance.

Vi træner i 8 -10 uger med enten styrke eller kondition som det primære fokus og supplerer  træningen med balance udfordringer. Før og efter de 8-10 ugers fokuseret træning bliver du testet i forskellige funktionelle udfordringer, så vi sammen kan vurdere om det er den rette indsats for dig.

Har du lyst til at træne sammen med andre der også har en gigt diagnose?
Hos Skanderborg Fysioterapi har vi forskellige hold og træningstimer der retter sig mod dig der har gigt.

De øvrige hold er blandede hold, dvs. forskellige gigt diagnoser, bl.a. reumatoid artrit, psoriasisgigt, artrose, lupus.

Forud for træning skal der altid aftales en individuel samtale mellem dig og fysioterapeuten. Her aftales bl.a. målet med træning.

Information: ring til Skanderborg Fysioterapi, Godthåbsvej 15, 86523155

Træningens første halve time består af individuelle tilpassede øvelser. Fx. kondition, styrke eller bevægelighedsøvelser, ud fra et program som du og fysioterapeuten i fællesskab har tilrettelagt for dig, ud fra dine behov og dit mål med træningen. Her har vi mulighed for at bruge “Fit og Sunds” træningsmaskiner og faciliteter, til dem der er interesseret i det. Fysioterapeuten er tilstede til at vejlede og instruere.

Træningens sidste halve time foregår i fysioterapiens egen lukkede holdsal, hvor vi træner sammen; bevægelighedsøvelser, styrkeøvelser, balance, stabilitetstræning.

Til dem der ikke har lyst til at træne på hold, der har vi forskellige træningstimer hen over ugen, superviseret af fysioterapeut.

Skanderborg Fysioterapi og Fitness kæden “Fit og Sund” bor under samme tag.

– til dem der ønsker at bruge Fit og Sunds faciliteter og hold, supplerende til træning i fysioterapien.

Skanderborg Fysioterapi og Fit og Sund har et tæt samarbejde. Fit og Sund tilbyder derfor medlemskab hos Fit og Sund til reduceret pris 149 kr., hvor normalprisen er 299 kr. for medlemsskab.

Træning i varmt vand er en skånsom måde at træne på, da det varme vand bløder musklerne godt op og lindrer smerterne – og pludselig har du trænet meget mere, end du plejer at kunne på land.
Det kan være en god måde at komme i gang igen efter for eksempel at have fået et nyt knæ.
Det største fokus med træningen i bassin er din bevægelighed og normalisering/aflastning af almindelige bevægemønstre! Det er kun de færreste der kan opnå decideret styrketræning i vandet, og vi vil derfor også stille krav til de enkelte deltagere om, at så snart bassintræning ikke er relevant, opfordrer vi til at træningen flyttes fra vand til land.
Vi oplever hele tiden lange ventelister, og har ofte genoptræningspatienter vi må afslå til bassintræning. Vi vil derfor gerne opfordre til, at du melder afbud, så snart du ved du ikke har mulighed for at deltage på holdet.

​AFBUD meldes så tidligt som muligt til kontakt@skanderborg-fys.dk eller på telefon 86523155.

​Vandtemperatur 31-32 grader.

Oplever du gener og problemer med ryggen? Har du svært ved at finde ud af, hvordan du bedst muligt træner din ryg? Og er du interesseret i at styrke og stabilisere ryggen?
Så kunne vores ryghold helt sikkert være noget for dig.

Mange mennesker oplever gener og problemer med ryggen, som kan være invaliderende, kan nedsætte funktionsevnen og være utrolig generende.
Vi ved at træning har en god effekt på smerter og gener.

Vores ryghold er et oplagt valg for dig, hvis du har:

  • Ondt i ryg eller nakke.
  • Meget stillesiddende arbejde.
  • Tungt fysisk arbejde med mange løft
  • Fået foretaget en rygoperation.
  • En diskusprolaps, artrose og/eller andre rygsygdomme.

Alle kan være med, da træningen bliver tilpasset den enkelte

rygtræning ryghold

Træning der tager udgangspunkt i de nyeste anbefalinger indenfor osteporosetræning. Vi hygger os og har det sjovt sammen og træningen har bl.a. fokus på styrke og balancetræning/faldforebyggelse.

Vi træner en gang om ugen og der er mulighed for løbende tilmeldning

Har du en neurologisk lidelse som f.eks. lammelse efter blodprop eller anden traume, Sclerose eller post polio? Og vil du gerne træne med andre med andre ligestillede, vil du på dette hold kunne træne kondition, muskelstyrke, balance og koordination skræddersyet til dit niveau. Træningen vil variere mellem fællesøvelser og individuel træning.

Oplever du at have dårlig balance i hverdagen og måske frygter du at falde? I så fald kan balanceholdet være noget for dig. Det kan føles usikkert at skulle udfordre sin egen balance hvorfor vi på holdet går op i at skabe et trygt miljø omkring træningen.

På holdet består træningen af en individuel del som fokuserer på styrketræning samt en fælles del med forskellige koordinations, reaktions- og balanceøvelser. Balancetræning skal være sjovt og udfordrende hvorfor du vil blive præsenteret for en del variation i øvelserne.

Desuden vil den individuelle styrketræning blive skræddersyet til netop dine udfordringer og behov. Holdet vil altid være superviseret af en fysioterapeut som sikrer dig en høj kvalitet i øvelserne.

Hvis du tænker at dette er noget for dig, så vil det bedste forløb bestå af en individuel konsultation med en fysioterapeut. På denne måde garanteres det, at du får det største udbytte af træningen.

Træningen tilbydes 1 gang ugentligt

Vores babymotorik er flyttet med Helle til Fit&Sund Solbjerg.

Helle kan kontaktes på mail hf@fitogsund.dk.

Med udgangspunkt i de primære sanser (vestibulær, Proprioceptiv og taktil) slås der babykoldbøtter på mange forskellige måder. Vi er omhyggelige med at ramme ind på det udviklingsniveau din baby er på.

Vil du gerne træne skånsomt og have på fokus på kropsbevidsthed, afspænding samt muskelstabilitet og brug af dit muskelkorset, er Fysiopilates måske den bedste måde at træne på for dig.

Din fysioterapeut vil vurdere, om det er, vil være det rigtige hold for dig. Træningen foregår fælles på små hold med mulighed for individuelle hensyn afhængig af dine smerter og dit funktionsniveau.

Har du lyst til at træne sammen med andre der også har Morbus Bechterew diagnose?

Hos Skanderborg Fysioterapi har vi forskellige hold og træningstimer der retter sig mod dig der har gigt.

På Morbus Bechterew holdet, har vi ekstra fokus på bevægeligheds øvelser til ryggen, for at modvirke stivhed der typisk følger med Bechterew.

Forud for træning skal der altid aftales en individuel samtale mellem dig og fysioterapeuten. Her aftales bl.a. målet med træning.

Træningens første halve time består af individuelle tilpassede øvelser. Fx. kondition, styrke eller bevægelighedsøvelser, ud fra et program som du og fysioterapeuten i fællesskab har tilrettelagt for dig, ud fra dine behov og dit mål med træningen. Her har vi mulighed for at bruge “Fit og Sunds” træningsmaskiner og faciliteter, til dem der er interesseret i det. Fysioterapeuten er tilstede til at vejlede og instruere.

Træningens sidste halve time foregår i fysioterapiens egen lukkede holdsal, hvor vi træner sammen; bevægelighedsøvelser, styrkeøvelser, balance, stabilitetstræning.

Til dem der ikke har lyst til at træne på hold, der har vi forskellige træningstimer hen over ugen, superviseret af fysioterapeut.  Information: ring til Skanderborg Fysioterapi, Godthåbsvej 15, 86523155

Skanderborg Fysioterapi og Fitness kæden “Fit og Sund” bor under samme tag.

– til dem der ønsker at bruge Fit og Sunds faciliteter og hold, supplerende til træning i fysioterapien.

Skanderborg Fysioterapi og Fit og Sund har et tæt samarbejde. Fit og Sund tilbyder derfor medlemskab hos Fit og Sund til reduceret pris 149 kr., hvor normalprisen er 299 kr. for medlemsskab.

CAMPS og forløb

Indhold og tilmelding

Vores camps er for alle og enhver!

Vores camps er for alle der ønsker at kombinere socialt samvær med sjov og effektiv træning. 

Vores trænere er udover at være fysioterapeuter også uddannede til at varetage holdtræning og camps forløb.

Træningsformen på langt de fleste camps er funktionel træning som du måske kender det fra bl.a. crossfit. Alle træningsøvelser kan grundet trænernes erfaring og uddannelse ændres og tilpasses den enkeltes niveau og evt. skavanker.

Så uanset om du vejer 60 eller 90 kilo, om du kan løfte 5 eller 35 kilo, eller om du har trænet i 20 år eller er helt ny, er det oplagt at læse videre. Camp er også et oplagt valg, hvis du har svært ved at motivere dig til at træne selv, skal igang igen efter en pause eller en skade eller blot ønsker at kombinere god og effektiv træning med det sociale aspekt, du ikke kan undgå på et lukket hold.

BONUSINFO: Aktiv Forældregruppe er målrettet og tager hensyn til om man er mand eller kvinde og om baby er 8 uger eller 8 måneder gammel. Forløbet kører on demand, så tag endelig fat I os, hvis du ønsker at deltage eller har en barselsgruppe, der kunne tænke sig at træne med fagligheden i orden og samtidig gøre træningen både sjov og effektiv. Som en del af forløbet er en af træningsgangene typisk en workshop med GynObs fysioterapeut Lene Lysemose, der er specialist i bækkenbundens og underlivets udfordringer.